1. Installatie Video
2. Waar kan ik de reset-knop van de camera vinden?

Als u het bovenste bolletje van uw camera voorzichtig naar achteren kantelt komt er een stickertje tevoorschijn waarop staat “reset”. Daarboven bevindt zich een klein gaatje waarin de reset-knop zich bevindt. U kunt de camera resetten met behulp van de bijgeleverde reset-pin. Deze reset-pin stopt u dan in het gaatje en houdt de reset-knop voor een aantal seconden ingedrukt tot de camera een geluid maakt.

3. Waarom hoor ik het geluid van de camera niet op me telefoon?

Om het geluid van de camera op uw telefoon te kunnen horen dient het geluid van uw telefoon aan te staan en tevens dient het luidspreker-icoontje open te staan. Dit controleert u als volgt. U start de CloudEdge app op en drukt op de “play-knop” boven in het scherm waarmee u uw camera kunt bekijken. Op het moment dat u het beeld te zien krijgt drukt u nogmaals op het beeld en ziet u linksonder in het beeld een klein luidspreker-icoontje verschijnen. Op het moment dat er achter dit icoontje een kruisje staat zal het geluid gedempt zijn. Drukt u dan nogmaals op het luidspreker-icoontje zal het kruisje weer verdwijnen en wordt het geluid wat de camera waarneemt op uw telefoon afgespeeld.

4. Waarom ontvang ik geen bewegings- of geluidsnotificaties?

Om bewegings-of geluidsnotificaties te kunnen ontvangen dient deze optie ingeschakeld te worden in de instellingen van de CloudEdge app. Dit doet u als volgt; U start de CloudEdge app op en drukt op de “play-knop” boven in het scherm. In het scherm wat hierna verschijnt drukt u rechtsboven op de drie zwarte puntjes. Hierna kiest u voor de optie “Detectie Alarm”. In dit scherm kunt u de meldingen voor bewegings- en geluidsdetectie inschakelen. Op het moment dat u geen bewegings- of geluidsnotificaties ontvangt controleert u of er achter bewegings- of geluidsdetectie “Uit” staat. Als dit bij een van beide opties staat aangegeven zult u hiervan dus geen meldingen ontvangen. U kunt dit eenvoudig inschakelen door erop te klikken en de schuifbalk naar rechts te verplaatsen. Vervolgens kunt u zelf uit 3 standen kiezen voor wat betreft de sensitiviteit van de bewegings- of geluidsmeldingen.

5. Waarom wordt mijn SD-kaart niet herkend?

Zorgt u er voor dat uw SD-kaart als FAT32 is geformatteerd. Zorgt u er tevens voor dat u de SD-kaart plaatst als de camera van de stroom is afgekoppeld en dat uw SD-kaart ook niet beschadigd is. (let op NTFS wordt niet ondersteund).

6. Waar kan ik een SD-kaart plaatsen?

Als u het bovenste bolletje van uw camera voorzichtig naar achteren kantelt komt er een stickertje tevoorschijn waarop staat “reset”. Boven dit stickertje vindt u het slot waar u uw SD-kaart kunt plaatsen.

7. Als ik mijn camera op wil hangen, hoe kan ik dan het beeld omdraaien?

U kunt dit op de volgende manier instellen. U start de CloudEdge app op en drukt op de “play-knop” boven in het scherm. In het scherm wat hierna verschijnt drukt u rechtsboven op de drie zwarte puntjes. Hierna kiest u voor de optie “Basis functie”. In het scherm wat hierna verschijnt kunt u kiezen voor “Spiegel video”. Hier kunt u het beeld instellen naar de gewenste stand.

8. Hoe kan ik mijn camera delen met iemand anders?

U kunt dit op de volgende manier doen. U start de CloudEdge app op en drukt op de “play-knop” boven in het scherm. In het scherm wat hierna verschijnt drukt u rechtsboven op de drie zwarte puntjes. Daarna kiest u voor “Apparaat delen”. In het scherm wat daarna verschijnt vindt u een uitgebreide video waarin precies wordt beschreven hoe u de camera kunt delen met iemand anders.

9. Wordt ONVIF ondersteund door deze camera?

Deze camera ondersteund geen ONVIF.

10. Waarom herkend de CloudEdge app mijn WiFi-netwerk niet tijdens de installatie?

Zorgt u er voor dat u de installatie van de camera altijd uitvoert binnen een kleine afstand van uw modem of router. Zorgt u er daarnaast voor dat de locatievoorzieningen van uw mobiele toestel zijn ingeschakeld en dat uw WiFi-netwerk op 2.4Ghz ingesteld staat. De camera ondersteund geen 5Ghz WiFi-netwerken.

11. Hoe kan ik een account registreren voor de CloudEdge app?

Nadat u de CloudEdge app heeft gedownload dient u zich als nieuwe gebruiker te registeren per e-mail. Klik op “Register” om te registreren, volg de stappen die vereist zijn voor de registratie van uw account en log in.

  • Uw gebruikersnaam dient een geldig e-mailadres te zijn.
  • Uw wachtwoord moet tussen de 6-20 tekens bevatten.
  • Kies hetzelfde land bij uw registratie en inlog.

Als u uw wachtwoord bent vergeten kunt u deze opnieuw instellen door op “forgot your password” te klikken. U ontvangt vervolgens een e-mailnotificatie.

CART